Andreas Fröhlich: Bu on ses kitabını bilmelisiniz

Peace Hug

New member
Onlarca yıldır Bob Andrews'i “Üç ???” ile oynuyor. Andreas Fröhlich aynı zamanda bir seslendirme oyuncusu ve sesli kitapları okuyor. Burada Gert Westphal'dan Christian Brückner'a kadar şimdiye kadarki en iyi literatür oylarını öneriyor.

Bir aktör olmak istedi, işitme oyuncusu oldu. Kendisine yıllar önce iş unvanını verdi: “Kendime göstermiyorum. Sadece duyulabilirim. Bu yüzden oyuncular ” 1965 yılında Batı Berlin'de doğan ve SFB çocuk korosunun yedi yaşında keşfettiğini söylüyor. 1973'te ilk rolleri vardı. Ve 1978'de bir şeytan ve yazdığı için Bob Andrews'a mikrofonun önünde, “Üç ???” den biri verdi. Bugün hala üretilmekte olan ve 50 milyondan fazla kayıt satan efsanevi radyo oyunları serisinde. Tüm türlerden sayısız diğer radyo oyunları, özellikleri ve ses kitabı eklendi.

Onlarca yıldır, bir seslendirme, örneğin John Cusack (“Yüksek Sadakat”) veya Edward Norton (“Dövüş Kulübü”) gibi Hollywood büyüklerinin Alman sesi olarak ve Peter Jackson'ın “Yüzüklerin Herr'ı” için sadece Gollum'u kontrol etmekle kalmadı, aynı zamanda kitabı almak ve Alman dubbing versiyonu tarafından yönetilmekle kaldı. Andreas Fröhlich'e favori kitaplar hakkında değil, sesli kitaplar ve onun için çok özel hikayelerle birleştiren sesler hakkında sormak açıktı. Seçimini aşağıda sunuyor (Marc Reichwein tarafından kaydedildi):

Robert Louis Stevenson: Die Treasure Island, Harry Rowohlt tarafından konuşuldu

1972'de Batı Berlin'den GDR'ye ilk kez, Dresden'deki akrabalarıma gittiğimde “Hazine Adası” ile ilk karşılaştım. Yarım kardeşim Joachim'in fonoshidinde, 1960'ların sonlarından itibaren efsanevi edebi görüntü olan Schatzinsel'in radyo oyun versiyonunu keşfettim. O andan itibaren orta radyo oyunu tarafından enfekte oldum. “Hazine Adası” nın yaklaşık 20 ses versiyonu var, Oetinger ses ve kulakları için de en az iki tane okudum. En sevdiğim işitme Harry Rowohlt.

Kimse Harry Rowohl gibi ikna edici korsanlar ve papağanlar hayata getiremez, her kelimeyi anlamasanız bile, dudaklarınıza asan hikaye boyunca o kadar harika bir şekilde gurgles, öksürük ve gür. Rowohlt bir aktör değil, çevirmen idi. Alkolün kayıp olmadığı canlı okumaları ünlü ve kötü şöhretliydi. Kendisine “vurgu yaparak gösterildi” dedi. Harry Rowohlt Hazine Adası'nı yorumladığında, Rowohlt “Pure” alırsınız. Özellikle tüm takımı kaptan Flint olarak birlikte ağladığında güzel.

Jack London: Sebastian Koch tarafından konuşulan Seewolf

Benim neslimin birçoğu gibi, 1970'lerde efsanevi TV macerası Wolfgang Staudte aracılığıyla “Seewolf” ile temasa geçtim. Daha sonra kitabı okudum ve bunun öncelikle saf bir macera romanı olmadığına şaşırdım. Aksine, felsefi sorularla ilgilidir. Abysses tarafından ne ölçüde büyülendiğimiz. Hangi değerleri arıyoruz. Erkeklik nedir. Ve cehenneme hükmetmenin cennette hizmetkar olmaktan daha iyi olup olmadığı.

O zaman, 13, 14 yaşında bir genç olarak, örneğin John Milton'dan alıntıları anlamadım. Ama bir şekilde okuma, bakışlarımı dünyaya keskinleştirdi.

Ana karakter Wolf Larsen'den asla etkilenmedim, ancak gemi enkazından muzdarip ve çok daha ilginç bir kombinasyon çocuğu olan başarılı yazar Humphrey van Weyden'i buldum. Her klasikte olduğu gibi, çeşitli sesli kitap versiyonları var: Ben Becker tarafından okunan kişi çok tiyatro ve bana aşık. Benim favorim Sebastian Koch'un geri çekilen ve uzak tutumu.

Otfried Preussler: Krabat, yazar tarafından konuşuldu

Bu metni sınıfta, 1970'lerin ortalarında okuma yarışmasında sunmak zorunda kaldım ve sefil bir şekilde başarısız oldum. Daha önce iyi bir okuyucu değildim. Çok hızlı okudum, metin boyunca dörtnala koşmak istedim, böylece işkencenin yakında sona ermesi. Çok önemli: Bir okuyucu olarak düşünüyorsanız, çok yavaşsınız, hala çok hızlısınız. Gerçekten iyi okuyabileceğiniz gibi, otfried preussler'den öğrenebilirsiniz. İddiaya göre, etrafta dolaşırken Krabat'ın hikayesini anlattı ve onu dikte makinesinde konuştu.

Metin aracılığıyla, neredeyse çekingen, bazen bireysel kelimelerle bile cümlelerde mola veriyor. Çizgiler içindeki tempoyu değiştirir, bazen çok dinamiktir, sonra gecikmeli ve geciktirir. Ve dilde bu biraz bohem boyası var. Bu her şeyi otantik ve benzersiz kılar. Dikkatli bir şekilde dinlerseniz, arka plandaki moladaki köknarları duyabileceğinizi düşünüyorsunuz.

JRR Tolkien: 1980'den itibaren bir WDR radyo oyunu olan Hobbit-AS WDR

Cüceler bu radyo oyununda şarkı söylemeye başladığında, Peter Jackson'ın filmi toplanabilir. WDR'nin bu versiyonunu radyoda ilk kez 15 veya 16'da duydum ve daha önce Tolkien hakkında hiçbir fikri yoktu. Ama yine de küvette oturduğumu ve heyecanlandığımı biliyorum. Özellikle burada Jürgen Von Manger tarafından yorumlanan Gollum, yani Tegtmeier (Manger'ın Ruhr bölgesi figürü küçük vatandaş Jürgen Tegtmeier, 1960'ların ve 1970'lerin editörünün editörünün radyo ve televizyonundaydı).

İnternette Tolkien'in “Karanlıkta Riddle” bölümünden okuduğu bir ses klibi var. Tegtmeier veya Jürgen von Manger, Gollum olarak, Tolkien'in yorumu son derece yakın geliyor, ancak o zamanlar kesinlikle duyamazdı, çünkü bu kayıt daha sonra sadece bir arşivden avlandı. O zamanlar benim için bir vahiy. Yıllar sonra, Andy Serkis'in senkronize bir sesi olarak Gollum rolüne girmeme izin verildi. Benim için şimdiye kadar ele geçirdiğim en heyecan verici senkron çalışma.

Patrick Süskind: Parfüm, Gert Westphal tarafından konuşuldu

Gert Westphal “Okuyucu Kralı” idi. Thomas Mann'ın karısı Katia Mann, bir zamanlar ona “şairin üst ağzı” olarak adlandırdı. Prensip olarak, Westphal sadece gerçekten ikna olduğunu okudu. Süskind'in hikayesi normalde elini tutmazdı, çünkü Westphal neredeyse sadece ölen yazarlar, yani Fontane & Co. ile uğraştı, ancak gerçekten parfümü sevmiş olmalı. Ve duyabilirsiniz: Westphal metni teneffüs etti ve tamamen maliyeti. Süskind'in katil Jean-Baptiste Grenouille hakkındaki hikayesini kağıt üzerine koyduğunda Süskind'in sesine sahip olduğu hissine sahipsiniz. Ne yazık ki, Westphal ile versiyon sadece antikacı bulunabilir. Bir utanç.

Thomas Bernhard: Beton, Peter Fitz tarafından konuşuldu

“Somut”, en sevdiği besteci Felix Mendelssohn-Bartholdy hakkında bir çalışma yazmak isteyen yazar Rudolf'un hikayesidir. Ama ilk sayfada duruyor ve kız kardeşini ve tüm dünyayı suçluyor. Peter Fitz'in yorumu sansasyoneldir, çünkü Bernhard'ın yapmayı sevdiği gibi metni monoton zorlamıyor. Daha ziyade, Fitz metnin “insanca nefes almasına” izin verir ve sadece dehşeti değil, aynı zamanda Alpen-Hibran Bernhard'ın komedisini de araştırır. Metnin neden en sonunda “somut” olarak adlandırıldığını bulabilirsiniz. Acımasız ve bir patlama ile.

Erlend Joe: Doppler, Andreas Fröhlich tarafından konuşuldu

Norveç'te, Loe Cult statüsü, kahramanları, günlük yaşamın şeyleriyle boğulmuş oldukları gerçeğiyle karakterize edilir. Tamamen saçma sorunlar nedeniyle başarısız olurlar. Doppler'de tarihin kahramanı ormandaki bir kök üzerine dalıyor. Bisikletle. Kısaca farkındalığı kaybeder ve ormanda yaşamaya, arkadaşlara ve takas ve yağsız sütten yaşamaya karar verir.

Daha sonra geç babası için ölü bir öneri oluşturur ve orta yaş krizinde bir baba olarak yaşam yaşamını düşünür. Hikaye sonsuz komik, tuhaf ve kısmen gerçeküstü. En çok hissediyorum. O zamanlar bir yayıncı bulamadım, bu yüzden ses kitabını kendim ürettim. Onunla para kazanmadım, ancak 2010 yılında bunun için en iyi tercüman olarak Alman Sesli Kitap Ödülü'nü aldım.

Walter Kempowski: Tadellöser & Wolff, yazar tarafından konuşuldu

“Tadellöser & Wolff”, Kempowski'nin dokuz ciltte “Alman Chronicle” un bir parçasıdır ve 1938-1945 yılları arasında Rostock'taki çocukluğunu ve gençliğini anlatır. Roman, Eberhard Fechner'ın yakın filmi tarafından da bilinir.

Kempowski'nin yaşamı boyunca her zaman onu evde deneyimlemek için Nartum'a gitmek istedim. Haus Kreienhoop onuncu romanı gibi bir şey olduğunu söyledi. Üç ya da dört Kempowski okumasıydım. Bu biraz pirinç, kuzey Almanca şarkılarıyla seyirciyi büyüleyici bir şekilde durdurdu. Daha sonra Hamburg'da “In the Block” dan sunmalıyım. Bunu iptal ettim, çünkü Kempowski sadece Kempowski okuyabilir.

Cormac McCarthy: The Street, Christian Brückner tarafından konuşuldu

“Die Voice” olarak bilinen büyük Christian Brückner, en sevdiğim kitlenlerden biri. Daha önce hiç olmadığı gibi, metin ve okuyucular fısıltılı bir dünya monologuyla birleşir. Cormac McCarthys “Sokak” çok karanlık. Kesinlikle iyi bir ruh hali almak istiyorsanız duymanız gereken hiçbir şey: Baba ve oğul, bir tabanca ve iki atış mühimmatla silahlanmış yanmış bir Amerika'da dolaşıyor, eşyalarınız önünüzde bir alışveriş sepeti itiyorsunuz.

Post -Apocalyptic ortam çok iç karartıcı ve umutsuzdur, Baba ve Oğul arasındaki ilişki ihale ve melankolik olarak tanımlanır. Brückner, en sessiz olanın genellikle sonunda en gürültülü olduğunu yorumuyla ustaca kanıtlıyor.

Walter Moers: Andreas Fröhlich tarafından konuşulan Bin Deniz Binleri Adası

Bilindiği gibi, Moers halktan kaçınır, bir resim veya seste yazar olarak görünmek istemez. Moers okumaları kişisel olarak çok takdir ettiğim Dirk Bach'ın ölümünden bu yana, şimdi Zamonia-in röportajlarının, podcast'lerin ve okumaların sesi. Bu arada Walter Moers'dan sekiz kitap okudum ve her zaman bir sonrakini dört gözle bekliyorum.

1000 yaşındaki, yoğun, hipokondrian lindworm hilgunst'a mythenmetz'den farklı bir ses vermek için, okurken her zaman alt çenemi öne doğru itiyorum. Bu, 800 sayfadan fazla kitap ve dil ve vokal kordları için bir meydan okuma için vazgeçilmez değildir. Bir teşekkür olarak, Walter Moers bana her zaman adaçayı çayı, ejderha altın ve kırmızı şarap içeren zengin bir paket gönderir. Böylece ses içinde kalabilir ve bir sonraki kitabı da okuyabilirim.