Berlin'de Iggy Pop Spandau Citadel: Eski Dermiste Yaşam Ruhu

Peace Hug

New member
Eski sürgününde hala kendisinden daha yaşlı konserler için bir yer var. Rock efsanesi Iggy Pop Berlin'e geri döner ve bir vücudun neye benzediğini gösteriyor, bunun sadece 78 yıl içinde iyi genler tarafından şekillendirilmiyor.

Yeni bir beyzbol eldiveninden biraz daha rahatsız edici. Deri sert ve serttir, ancak sık kullanıldıktan sonra esnek hale gelir ve yakalayıcının el şekline – iyi yaşlı – uyarlar. Bu bağlamda, Amerikan “Financial Times” ın yakın zamanda “deri tenli şarkıcıdan” bahsettiğinde, hala sahneye çıkan punk simgesi Iggy Pop tarafından bir konser eleştirisinde öfkeli olmadığı varsayılabilir.

Iggy Pop, örneğin eksantrik sahne performansı için punk gelişimine yönelik hizmetleri için çok bilinir – ama aynı zamanda muhtemelen sadece en yakın aile ortamının onu dış kıyafetlerle gördüğü gerçeği için. Şarkıcı 50 yıldan fazla bir süredir – ve ayrıca Spandau Citadel'deki Berlin konserinde performans sergiliyor, sahneye girdiği siyah yeleği sıyırmadan ve tüm sızıntısında Berlin izleyicilerine sunduğu Perşembe günü sadece birkaç saniye sürüyor.

Cilt ve gövde uzun zamandır birbirleriyle temas kurdu ve 78 yaşındaki mikrofonun etrafında işaret ediyor, cildinin kırışıklıkları internette mem kültürüne ilham veren soyut sanat eserleri oluşturuyor. Kesinlikle sarı saçlar, gri bir anız sakalı ve kameraların sahnenin yanında tuval üzerine yansıttığı işkence edilmiş bir yüz ifadesi – şarkıcının görünümü ikonik.

Şarkıcının burjuva ismine göre James Newell Osterberg'in cesedi çok şey yaptı. 1960'ların sonunda, deneysel geç LSD-Beatles bile nispeten uysal bir müzik yaptığında, Michigan'dan genç müzisyen çiğ anarşiyi rock dünyasına getirdi ve rock 'n' roll'un ilk karizmatik ön adamlarından biri olarak kabul ediliyor.

Sahnede vücudunu kırık camda yuvarladı – kendi kendini boşaltan bir schnitzel panade. Iggy Pop sahne dalışını icat etti, tekrar tekrar seyirciye atladı ve birkaç kez kendini yaraladı. Müzisyenin vücudu da eroin yıllarını etkiledi. Grubu Stooges ile konserler aynı zamanda coşkulu mutlulara geldi – “Raw Power”, “Rohe Kraft” sonuç olarak grubun en iyi bilinen albümü anlamına geliyor. Ancak Stoges, ahirette büyük ölçüde veda ederken, Iggy Pop hala sahnede. Ve yaşa meydan okuyor.

Berlin'de sadece kollar yayılırken sahnede, sonra kendine işaret etti ve gözlerinde gözyaşı parlaklığıyla “Gimme Tehlike” ile şarkı söylüyor: “Hissedebiliyor musun?” Sanki izleyiciyi aramak istiyormuş gibi: “Bana bak, yardım edemem ama burada oluyorum”. Yaşlanan bedeninin gösterimi meydan okuma ya da fedakar bir öz -farkındalık ifadesi değildir, savunmasızlığını gösterir. “Bu benim için her şeyin lanet olası anlamına geliyor,” diyor izleyicileri şarkılar arasında.

Ve bunu fark ettin. Iggy Pop hala baştan sona punk. Mikrofon bel bandında kaybolurken seyirciyi jestlerle kutlamaya teşvik ediyor. Diğer 78 yaşındakiler yavaşça ruhları terk ediyor, ancak Iggy hala 1970'de gibi performans gösteriyor.

Jim Morrison ve Nick Cave arasında bir yerde melankolik koyu sesi – 50 yıldan fazla bir süre önce kaydettiği albümlerde hala geliyor. Şarkıcı, seyircinin duymak istediği bu hit olduğunu biliyor. “Ben senin köpeğiniz olmak istiyorum”, “Yolcu”, “Arama ve Yok”, bilinen tüm şarkılar programda.

Pop sahnenin ön kısmını tamamen iddia ederken, grubu müzikal vakıf sağlıyor. Şarkıcı, birkaç yıldır pirinçle sahne alıyor, bu da Stoges'in daha monosilabik-punker riflerini melodi ve dinamiklerle zenginleştiriyor. Ve böylece Iggy'nin müziği, sanatçıdan birkaç yüzyıl daha büyük, inanılmaz derecede dans edilebilir olan Berlin Kalesi'ndeki en iyi yaz havası haline geliyor.

Seyirci bobs ve kollarında. Yaratıcı sahneleri onlarca yıl önce olan diğer birçok sanatçının aksine, Berlin'de çok sayıda genç hayran var-Almanya'nın punk başkenti. Tüm yaş grupları diş tellerinden Toupet taşıyıcısına temsil edilir. Genel olarak, Iggy Pop nesilleri birbirine bağlıyor gibi görünüyor, şarkıları sadece Rock hayranları tarafından ziyaret edilmeyen barlarda da duyulabilir.

Eski slogan – “punk ölmedi” – o akşam geçerliliğinizi gösterir. Iggy Pop sahnede olduğu sürece, punk hala temiz. Tüm titrek derisinde.