Doğu Alman kadınları: “Ostmullen” trend ne

Peace Hug

New member
Kendilerini Doğu Mulls diyen ve dudaklarını hareket ettiren kadınlar Tikok'a yığılıyor. Bunun bir doğu kimliği ve neden doğru gençliğin kendilerini sunmasının yararlı olabileceği şey.

Podcast “Haber Çekirdeği: Popkultur'a Politika” Imke Rabiega ve Julian Theilen eğilimler ve güncel tartışmalar hakkında konuşuyor. Aşağıdaki transkript, “Ostmullen ve Chicken Jockey” podcast dizisinin kısaltılmış bir özüdür.

Julian: Bugün Doğu Mullen ile ilgili. Yalnız konuşmak çapraz olarak hissediyor. Konu çok büyüleyici.

İmke: Ne anlama geldiğini bile bilmiyordum ve sonra araştırdım. Mullen başlangıçta Ruhrpott'tan veya Berlin'den gelen kadına benzer bir kadın için aşağılayıcı bir isimdir. Ostmulle daha sonra bu durumda Doğu Almanya'dan gelen kadınlar anlamına gelir. Bu günün altında, birçok genç kadın şimdi güzellik filtreleriyle uydurdukları, yapıldıkları ve haklı olarak doğru şarkılar dudak senkronizasyonu yaptıkları Tikk videoları yayınlıyor. Klasik olarak, bu Böhse Onkelz gibi bir şey ya da bu Gigi d'Agostino melodisine yabancılara da hepsini Sylt'den tanıyor. Bununla birlikte, çoğu zaman, daha kaba, sağa giden radikal şarkılardır.

Julian: Tikk ve Co'daki doğru genç alt kültürlerden bahsediyoruz. Sık sık onları erkek olarak buldunuz, ancak bunun bir kadın versiyonu var gibi görünüyor. Şimdi Doğu Mullen Günü bile var, yani bu eğilimin kutlandığı haftada bir gün.

Bu videolardan birinde onunla birlikte genç bir kız görebilirsiniz, sanırım şimdi kardeş ve videodaki metin, kardeşleriniz sollaşmadan önce hareket etmeniz gerektiğidir ve sonra ücretsiz oyun için birlikte şarkı söylerler.

İmke: Bunlar, videoları da bir Make -up öğreticisi olarak ortaya çıkabilen genç kızlar. Birçoğu gerçekten çok genç, en fazla 15 veya 16'ya bakın. Videolara tıkladığınızda, kışkırtıcı ve agresif bir tutumdan biraz saldırıya uğrayacaksınız. Daha sonra daha yakından bakarken tipik doğru kodları tanıyabilirsiniz. Örneğin, Lonsdale, Helly Hansen, Alpha Industries, kartallı yeni denge veya futbol gömlekleri giyerler ve daha sonra profilde tipik alakalı emojilere, yani Adler-Emoji ve Almanya bayrağına sahiptirler.

Julian: Genellikle çocuk odalarında duvara asılır.

İmke: Tam olarak, cep telefonu vakalarında çok şey gördüm.

Julian: Bazılarının da yüzlerinde dövmeler var, ancak bunun gerçek mi yoksa filtre mi olduğundan emin değilim.

İmke: Evet ve bu klasik güzellik filtreleri de yüzlere yerleştirilir.

Julian: Ostmulle adı o zaman ironik bir öz değerlendirmedir, Olle gibi bir şeydir. Her durumda, bu eğilimler de internetin ötesinde çalışır. Birçok genç kadın da futbol fanlarının varlığını vurguluyor ve örneğin Dynamo Dresden'in fan eğrilerine gider. Bu, her zaman haklı aşırılık yanlısı hayranlarla ilgili sorunları olan iyi işgal edilen bir dernektir. Geçen yıl Aralık 2020'nin sonunda Magdeburg'daki saldırının kurbanları için yaklaşık bir dakikalık anma yapıldı. Bundan sonra, taraftarlar Gigi D'Agostino tarafından tekrar “L'Amour Toujours” oy verdi.

İmke: Müzikle oynamak genellikle pop kültürel hareketlerin önemli bir itici gücüdür. Doğu Mulls için de aynı. Aslında farklı bir siyasi tavrı olan sanatçıların şarkıları için uygundur, örneğin sanatçı Nand'ın “Çatı Battle” şarkısı.

“Kafamda öfke var. Evet, sen bir egoistsin. Kafasına tükürüyorum. Evet, sen bir egoistsin. Tutumundan nefret ediyorum. Yüz, kimsin.”

Julian: Nand ayrıca, doğru hesapların videoları için şarkıyı aldığını ve AFD ile hiçbir şey yapmamak istemediğini garanti etti. Ama dürüst olmak gerekirse, şarkıyı ondan duyduğumda, bir şekilde neden sağda çalıştığını anladım. Böhse Onkelz'den bir şey var, içinde benzer bir sadizm var.

İmke: Ancak, bu karanlık diğer birçok müzik stilinde kullanılır. Lübnan Hanover veya Boy Harsher'ı dinlerseniz, kulağa benzer geliyor. Bununla birlikte, bu süper ilericidir ve solda daha fazla anlamına gelir ve Darkwave elementleri ile elektrik kültüründen gelir. Ama Easternmullen hakkında beni en çok korkutan şey, Lipsynching'iniz için Tiktok'ta büyük bir onay almanızdır. Bazen yorumlarda çok cinselleştirilirler veya iyi Alman kadın onlardan yapılmıştır. Bunun için çok fazla tanınma ve övgü elde edersiniz ve mavi kalplerden şeker fırtınaları alırsınız. AFD'nin işareti bu.

Bunların hepsi bu eğilime katılan çok gençler, özellikle Doğu Almanca olarak tanımlayan kadınlar. Bence bu, medyada da nispeten az konuşan bir yaşam gerçeği. Doğu Almanya'dan gelen bir meslektaşıyla konuştum ve her zaman özel hayatta karşılaştığı birçok önyargı ve ayrımcı klişe olduğunu söylüyor. Ama ben, batı Almanımdan büyüyor, ilk kez Berlin'e taşındım ve doğudan gelen insanlar için burada tanıştığımdan tamamen farklı bir gerçeklik olduğunu anladım.

Julian: Bir keresinde Batı Almanlarının kendilerini Batı Almanlar olarak görmediklerine dair bir anket okudum. Doğu Almanlar kendilerini Doğu Almanlar olarak görür ve kendilerini Doğu Almanca'da görmek zorunda kalırlar.

İmke: Trend o kadar yeni ki neredeyse hiç kaynak yok. Belki de saldırganlığın ve bu çarpıcı gururun Alman olmaktan nereden geldiğini farklılaştırmalı ve görmelisiniz? Sonunda doğru ideolojinin ne kadarı ve belki de devlet tarafından yapısal olarak dezavantajlı ve unutulmuş hisseden gençlerden ait olma arzusu ne kadardır? Burada yargılamak zordur çünkü bu eğilim politik olarak organize edilmez, ancak esas olarak estetik kodlarla çalışır: müzik, semboller ve giyim iletişim. Yorumlanabilecek savunmasız veya net bir açıklama yapılmaz. Bu yüzden kavranmak çok ağır.

Julian: Bu aynı zamanda kendi hikayenize egemenliği elde etmekle ilgilidir. Slogana göre: Ey, ben senin için aptal sağ Ossi'im, o zaman sadece aptal sağ Ossie'yi oynuyorum. Bunun Doğu Mulls ile böyle bir refleksif bileşeni olup olmadığını bilmiyorum. Ancak, haklı olduğumu söylemek muhtemelen çok kısa çünkü beni doğru olarak görüyorsunuz. Belki de sosyalleşme, dünya görüşü ve rollerden gelen karışık formlardır. Ancak Doğu Mullen Daily bizi etkileyebileceği kadar, sağ kanat radikallerinin bazen kültürü patlatabileceğini çok yararlı buluyorum. Kodlarının ne olduğuna inanmanın tek yolu budur. Bir ülkeyi nasıl hayal ettiğinizi nasıl hayal ediyorsunuz. Pop kültüründe her zaman radarın altında uçuyorsanız, kiminle uğraştığınızı bile bilmiyorsunuz. Sadece doğru olan radikal olan dağınık bir kütle biliyorsunuz, ama neredesin?

İmke: Evet, sana tamamen katılıyorum. Özellikle iletişimin nasıl çalıştığını anlamak istiyorsanız, hangi kodların internette popüler olduğunu bilmek çok önemlidir. Ebeveynler çocuklarının internette ne yaptığını ve bunların ne anlama geldiğini nasıl anlayabilir?

Julian: Düşmanı yüzleşmek için bilmelisiniz.