Hıristiyanlık ve Politika: İsa Mirası

Peace Hug

New member
İsa güçlü ve zenginleri kınadı, takipçileri belediye olarak yaşadı. Bu, 2000 yılı aşkın bir süredir iktidarı olan tüm uzlaşmalara rağmen Hıristiyanlığın özünde korunmuştur. Sosyalizm neden ancak Hıristiyan Batı'da ortaya çıkabilir.

Kuşkusuz ben partizanım; İngiltere'de kaslı bir Hıristiyanlık geleneğinin güçlü olduğu bir aileden anne tarafından gelir. Atalarım misyonerler ve askeri din adamları da var ve İngiliz yatılı okulumda her sabah okuma ve ilahilerle bir Anglikan hizmeti vardı – Yahudiler, Müslümanlar ve Budistler oditoryumdan ayrıldıktan sonra.

William Blake'in “Şeytani fabrikaları” ve vaadine olan saldırısı ile büyük ilahisi “Kudüs” i seçmeyi tercih ettik: “Ve Kudüs'ü İngiltere'nin güzel, yeşil taşkın yatağında inşa ediyoruz!” Hala ilahiyi söylemeyi seviyorsunuz, örneğin Londra'nın sonu “promer” olarak ve duyduğumda gözyaşları her zaman bana geliyor. Bir Hıristiyan olun, dövüldük, sıcak servis ettik; İmparatorluğun tam gururu, küçük bir grup Anglikan Hıristiyanının kışkırtılmasında köleliğin kaldırılması ve halkların bağımsızlık için yetiştirilmesi, yani İmparatorluk Yıkılmasıdır.

Bana çok fazla arzulu düşünme ve kendini aldatma söylemem gerekmiyordu, ancak çoğu öğrencinin koloniler veya eski-sömürgeler üzerinde dürüstçe bir ordu, polis memurları, doktorlar veya eğitimciler olarak çalışan ebeveynleri vardı. Kudüs gibi inşa edilecek bir şeydir. Ne ile ilgili olduğum şey: Artık inanmasa da, temel sol alternatif Hıristiyanlıkta siyasi olarak aktif, sosyal olarak sorumlu bir ahlakla karakterize ediyorum; Ve inanıyorum ki Hıristiyanlığın sadece Büyük Britanya'daki bu sosyal misyonu sadece kendiliğinden kapsamlı bir fiyata bırakamayacağına inanıyorum.

Bir bina ajanı tarafından yetiştirilen İsa'nın kendisi – balıkçıları ve alt sınıftan diğer insanları daha genç olarak işe alan, o zamanlar Roma Koruma bağlamında “bırakıldı”. O zamanlar birçok Yahudi gibi, özellikle Ferisiler gibi, Nazarener, işgalciler ve kral asfalt rahipleri ve dindarlıklarına giden, ancak fakirlere ve zayıflara yardım etmek için hiçbir şey yapmayan Tapınak hizmetini hor gördü. “Aksine, bir deve darboğazdan geçiyor, daha zengin bir Tanrı'nın krallığına geldi.”

Romalılar tarafından infaz ettikten sonra, öğrencileri ve onu hala deneyimlemiş olan diğerleri ilk Hıristiyan topluluğunu kurdu: “Ve inanan herkes aynı yerde ve ortak her şeye sahipti” diyor stüdyo tarihi. “Eşyaları sattılar ve herkese, herkese ihtiyaç duydukları kadar söylediler.” Komünist bir orijinal topluluk, manastırların modeli ve Kibbutzim, kooperatifler ve belediyelerdi.

Ve evet, komünist eksiklik zaten oradaydı: Bir çift mülkünün bir kısmını gelirlerden tutmaya çalıştığında, Peter'ın ikisi o kadar çok konuşuldu ki her ikisi de öldü.

Uzun vadede, Pavlus kuralları gevşetmeseydi ve Hıristiyanları dünya kilisesine ve sonsuz diğer bölünmelerde ve kavgalarda açmış olsaydı, bu benlik grubu başka bir Yahudi mezhebi olurdu. Sonuç olarak, kilise genellikle güçlü, imparator ve kralların, fatihlerin ve sömürücülerin asistanı ve haklı haline geldi – ancak her zaman suçlu bir vicdanla ve genellikle kendini üretme ile yeterince, daha kötü şeyleri önler. Güçlü, kilisenin kendisini “gerçek” alanıyla, ahiretle işgaliyle sınırlamasını istedi. Sanki bir Mısır ölüm kültü gibiydi.

Güçlü olanın kuralını güvence altına almak için orada olan tüm eski dinlerin aksine, Yahudilik en başından beri kritik bir dindi ve bu anti -yetkili tren, tüm papalara rağmen, her zaman bu anti -yetkili treni korudu. Ve papalar bile laik şiddet için ahlaki sınırlar gösteren en iyi örneklerdi.

Sonuçta, İslami, Budist, Konfüçyüs veya Hindu kültüründe değil, Sosyalizmin Hıristiyan Batı'da ortaya çıkması tesadüf değildir. Hıristiyanlığa kayıtlı. Vaftiz edilen Yahudi, Karl Marx'ı sosyalizmin “bilimsel” ve kapitalizmin yarı bir-law sonucu olduğunu iddia etti, Almanya'daki Thomas Müntzer gibi erken denge, Büyük Britanya'daki “leveller” ve “Diggers” ve Kuzey'deki çeşitli mezhepler Amerika İncil, tüm insanların Tanrı'nın imajından, sosyal ve maddi eşitliklerinin takip etmesi gerektiğine dair mesajı çizdi.

Kapitalizmin hiçbir destekçisi buna inanamaz. Liberaller eşitsizliği, rekabet yoluyla en üretken piyasa katılımcılarını ödüllendiren, yeniliği körükleyen ve böylece herkese daha iyi bir yaşam sağlayan bir piyasa ekonomisinin gerekli kötülüğü olarak görüyorlar. Hıristiyanlığın nefret ettiği bencillik, tabiri caizse, iyi yaratan kötülüktür. Hıristiyanların kınadıkları kıskançlık, servet yaratmak ve yaratmak için bir teşvik görevi görebilir. Kısacası: Hıristiyanlar, maddi başarının ilahi lütuf belirtisi olduğunu iddia eden Kalvinistler ve evanjelikler hariç, kapitalizmle yabancılaştırmalıdır.

Kiliselerin eleştirisi, verimlilik ve kısıtlamalar, siyasi gerçekçilik ve gerekli sertlik temsilcilerini kabul etmek zorunda değildir. Romalılar, Herod ve Tapınak rahiplerinin o zaman yaptığı gibi, onları duygusal veya tehlikeli saçmalık olarak reddedebilir ve onlarla savaşabilirsiniz. (Ve Roma İmparatorluğu'nun büyük bir krala büyük bir medeniyet ve herod olduğunu düşünüyorum.) Ama en azından Kudüs'ün inşaatının yeşil akışlarımızın burada ve şimdi veya yarın, bu eleştirisini kabul etmeliler. Hıristiyanlığın doğasından, bir Hıristiyan partisine ya da kiliseye ait olan herkesin sevdiği ya da olmasa da Batı mirasına gelir.