İş Modeli Cadı: Money için Büyü- “Etsy'de Hyrox Trend ve Cadılar”

Peace Hug

New member
Kendilerine cadılar diyen kadınlar uzun zamandır sosyal medyada bir trend olmuştur. Bu arada bir pazar oldu: Bir büyü Etsy'de 5000 Euro'ya kadar mal olabilir. Bu neden büyücülük ile ilgisi olmayan insanlar için de tehlikeli olabilir.

Podcast “Haber Çekirdeği: Popkultur'a Politika” Imke Rabiega ve Julian Theilen eğilimler ve güncel tartışmalar hakkında konuşuyor. Aşağıdaki transkript, “Hyrox Trend ve Cadılar Etsy” podcast dizisinin özünü sunmaktadır.

İmke: Birkaç gün önce, bir video bir cadının veri kötüye kullanımı konusunda viral hale geldi.

Julian: Tiktok ve Insta-Witches uzun zamandır bir sorun olmuştur. Bunlar genç kadınlar, aynı zamanda günün tarot kartlarını kamerada sosyal medyada tutan ve böylece kristal koleksiyonları sunan erkekler de değil mi?

İmke: Evet, büyücülük dijital çağa nispeten hızlı ve sorunsuz bir şekilde yaptı.

Julian: Bu artık sosyal medyada tamamen olumlu. Geçmişe kıyasla, daha sosyal olarak kabul edilebilir ve daha az kasık haline geldi. Ben küçükken, böyle bir şeyle uğraşan kadınlar hala çılgındı.

İmke: Her durumda, sosyal medyada çok görünür olduğu ve genç nesilde çok normalleştirildiği için her gün daha fazla taşındı. Ama bu ne büyük bir iş modeli, sadece Tiktok'ta bu skandalı fark ettim.

Julian: Söylemek.

İmke: Sadece Tikok ve Instagram cadıları değil, aynı zamanda çevrimiçi pazarda büyü sunan ve satan ve satan Etsy cadılar olduğunu bilmelisiniz.

Julian: Peki bu profesyonel cadılar mı?

İmke: Bunu söyleyebilirsin. Bunun için Etsy'yi ararsanız, yepyeni bir dünya açılır. İsteyebileceğiniz her şey için büyüler var. 2000 ve 5000 Euro arasındaki maliyetler. Aşk büyüleri, iyileştirici sihir, patronunu etkilemek için büyü ve çiftleri birbirinden ayırmak için büyü var. Düğün uygulamasına yol açması gereken bağlayıcı bir büyü var. Örneğin, ilgilenen 45 Euro için alıyorsunuz.

Sonra karanlık bir bağlantı sunan başka bir satıcı daha var. Yaklaşık 44 Euro için de var. Aradığınız kişinin adını, yaşını ve cinsiyetini sunmalısınız. Kişi ile ilişkiyi açıklamanız ve daha sonra büyüyü artırması gereken bir fotoğraf ekleyebilirsiniz. Bu arada, iki yoğunlukta mevcuttur.

Julian: Özel bireyler Ebay gibi Etsy'de eşyalarını sunuyor, değil mi? Bu, böyle bir büyü satın alan insanların cadılarını hiç tanımadığı anlamına mı geliyor?

İmke: Kesinlikle, aslında tamamen anonim. Bu yüzden Insta ve Tikkok'un cadıları da Etsy cadılarına çok eleştirel olarak ayarlanmıştır. Zaten skandal durumundayız. Genç bir kadın, bir aşk büyüsü yapmak için bir Etsy cadı ödedi. Siparişi yerine getirmek yerine, cadı her türlü veriye sahip olduğu adamla temasa geçti ve ona müşteri ile eğlenceden ekran görüntüleri gönderdi. Tabii ki, kadın şimdi tamamen maruz kaldı ve hikayesini Tikkok'ta paylaştı.

Julian: Tatsız. Öte yandan, adres ve türün tam adı gibi hassas verileri aktarmıştır. İnternette bir yabancıya. O da onun hatası biraz, sanırım.

İmke: Ancak internet esas olarak Etsy Hexe'ye koşar. Tikoker hakkında yorum yapan insanlar, cadının adını açıklaması gerektiğine yalvarırlar. Cadı Onur Kodunu ihlal ederdi. Görünüşe göre cadılar için kurallar ve yönergeler ve aynı zamanda cadı nasıl olacağına dair çevrimiçi kurslar var.

Julian: Görünüşe göre, birçok insan bu tür büyülere para harcamaya istekli.

İmke: Büyücülük tamamen büyük harfle yazılmıştı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çalışmalara göre, on Amerikalıdan yaklaşık üçü yılda en az bir kez astrologlardan, tarot kartı katmanlarından veya falcılardan yararlanmaktadır. Bu yüzden örneği bu genç cadıların fenomenini açıklamak için çok heyecan verici buluyorum. Zaten sosyal medyadaki cadıların bir görüntü değişikliğinden geçtiğini ve şimdi çok olumlu olduklarını sordunuz. Slogana göre: bu karmaşık zamanda küçük bir inanç ve maneviyat konfor bağışlıyor ve kimseye zarar vermiyor.

Julian: Evet, bu kasvetli dünyadan kaçmak için metafizik bir şey özlem duyuyorsunuz. Hayatınız üzerinde sözde kontrol kazanmak için basit bir çözümdür.

İmke: Kesinlikle, bir şekilde toplu olarak kabul edilir. Buna ek olarak, cadılar daha önce takip edildiğinden, büyük topluluk içindeki büyücülük feminist olarak kabul edilir.

Julian: Artık sadece bir cadı olduğumu ve bu kadın benliğinin güçlendirilmesi olarak kabul edildiğini söyleyebilirsiniz.

İmke: Oraya bağlamam gerekse de. Bugün cadılar duyduğumuzda, neredeyse otomatik olarak bir kadın düşünüyoruz. Cadılar her zaman kadın değildi. Avrupa'daki büyük cadı avları sırasında, sanığın yaklaşık yüzde 80'i aslında kadındı. Ancak, özellikle İzlanda veya İskoçya gibi ülkelerde, bir sihirbaz veya sihirbaz olarak gördüğünüz erkek cadılar da vardı. Bununla birlikte, birçok kültürde, aslında sihirbaz olan erkekler daha bilge veya bilgin olarak kabul edilir. Kadınlar şeytanlaştırıldı.

Julian: Bu yüzden kendilerini cadılar olarak gören kadınlarla ilgili olarak “çılgın” dedim. Kadınlar öngörülemeyen bir şeye atfedilir.

İmke: Evet, bu temel bir ataerkil üzerinde her şeyi geliştirir. Bu yüzden bugün genç kadınların kendi kendini yetkilendirmesinin bir sembolüdür.

Julian: Ama şimdi cadının imajını yeniden tanımlamaya çalışan birçok erkek ve ikili olmayan cadı var.

İmke: Evet, doğru. Ama başka bir noktaya geri dönmek istiyorum. Çünkü soru, bu kadar çok insanın neden bilmedikleri bir cadı ile internette büyü rezervasyonu yapmakta sorun yaşamadığı önemlidir.

Tiktok'ta tipik bir videoda, bir müşteri şunları anlatıyor:

“Bir Etsy Hexe'den bir büyü aldım ve işe yaradı. Bu bir 'Breakt Intacty Büyü' idi. Eğer büyüyü satın alırsanız, eski ortaklar uzun bir radyo sessizliğinden sonra bile tekrar rapor vermeli. Doğum gününe sahip değildim, ama cadı onun bir fotoğrafını gönderdim.

İmke: Bence bu çok banal ve her gün, sihir sanki büyük bir şey yapmak zorunda kalmadan karmaşık kişilerarası durumu çözmemize yardımcı olan bir tür günlük güçlendirici. Bu yüzden belirli cadı ile bağ artık önemli değil çünkü kişisel bir şey yok, sadece ürün alışverişi. Sanki cildimi iyileştirmek için bir yüz alıyordum. Bu çok hızlı bir düzeltme ve biraz tembel buluyorum. Burçlarınızda tezahür ve teselli veya bir tür eskort türü uygundur. Ancak bu kapitalizasyon yoluyla tartışmalıdır ve hiçbir kural olmadığı için, şimdi gösterildiği gibi istismara yol açabilir. Her şeyden önce, internetteki kişilerle ilgili verileri aktarmanız son derece sorunludur. Cadıları normalleştirmeye başladığımızda bunu düşünmeliyiz.