Cardiff'te Oasis Geri Dönüş: Bir Monster Song ile Oasis Turunuzu ve Yeniden Birleşmeniz

Peace Hug

New member
70.000'den fazla taraftar şanslıydı ve Cardiff'teki Oasis turunda bilet piyangosu için gerekli para. Bu yılın geri dönüşü ve Gallagher'ın koşması gereken yeniden bir araya gelenler tarafından tam olarak bir konser olarak çalışıyor – bazı sürprizlerle.

Otuz yıl önce dünyanın en büyük grubuydular, Cardiff'te Cuma akşamı yılın geri dönüşünü kutluyorlar. Geri döndüler: Oasis, tozdan 16 yıl sonra, dünyanın dört bir yanında, başlangıçta Büyük Britanya ve İrlanda aracılığıyla tekrar seyahat ediyorlar. Galler'in başkenti Cardiff, acil bir durumda. Liam ve Noel Gallagher kardeşlerinden siyah beyaz balıkçı şapkalardan yapılmış bir “Wonderwall” var. Prenslik stadyumundan önce, hayranlar bir önceki günden bu yana yüzlerce kamp yapıyorlar. Neden Cardiff'te? “Çünkü Cardiff Bulox”, cıvıldamak Liam Gallagher, şarkıcı: “Cardiff tam saçmalık.”

73.000 taraftar şanslıydı ve geri dönüş ve tur turu için bilet piyangosu için gerekli para. Saat 20: 15'te, yerel saatle, 2000'den itibaren enstrümantal “çalılarda lanet 'ile başlıyor:” Bu festivali piçlere koyduk/ Lotta Love ile/ Domuzlar için bir tane için çalıştık “, hoparlörden bir ses havlatıyor. Almanca: “Bu festivali sizin için çok sevgiyle organize ettik. Bir yıldır sizin için çalıştık.” Daha sonra Liam Gallagher, 1995'ten en büyük şarkılarından biri olan açılış marşı “Merhaba” diyor.

Her zaman kapüşonlu Parka'da, çok yüksek mikrofonunda gibi görünüyor. Noel gömlekte sakin ve daha olgun. “Sabah ihtişamından” sonra birlikte şarkı söylerler “Bazıları” Demek “derler. Liam Gallagher konuşmasını sürdürüyor: “Merhaba güzel insanlar, bize bir iyilik yapmanı istiyorum. Çok fazla sormuyorum, dönüp birbirinizi etrafına koymanızı ve atlamanı ve aşağı inmeni istiyorum.” Herkese bir iyilik ister, büyük değil, sadece bir kez 70.000'den fazla dönüyorlar, kollarını birbirlerine koyuyorlar ve yukarı ve aşağı sekiyorlar. Birçoğu hepsine değil, isteğine uyuyor. Oasis “soluk uzak” ve “Supersonic” oynar.

Kardeşler arasında uygun bir güvenlik mesafesi vardır. Sözde turları için ayrı ayrı seyahat ediyorlar ve sadece sahnede buluşuyorlar. Ancak, Cardiff'te dolaşırken onları gösteren resimler de vardı. Sahnede, herhangi bir kardeş bakışını takdir etmiyorlar. “Onunla rulo” oynadığında, Liam Fröhlich diyor ki: “O zaman nasıl olursun, tamam mı?” Kim demek istediğini bilmiyorsun. Noel'e nasıl yaptığını ve her şeyin yolunda olup olmadığını soruyor mu?

O zaman Noel sırası, “Bu gece konuş” ve “yavaş yavaş” şarkı söylüyor, “D'Ae ne anlama geldiğimi biliyorum” ve sonra “Ne oluyor? Herkes iyi vakit geçiriyor, evet? Bilet için ödediğin 4000 kelimesi mi?” Herkesin eğlendirilmesi ve giriş bileti için 4000 £ değerinde olup olmadığı. Kuzey İngiliz Şakası: Bilet ve kara piyasa fiyatları büyük ve şimdiye kadar geri dönüşlerinin tek skandalı.

“Sonsuza Kadar Yaşa” dan sonra – oyunu, bir gün önce ölümcül bir şekilde çökmüş olan ve 20 numarasıyla video duvarında görünen FC Liverpool'dan futbolcu Diogo Jota'ya adadılar: Liam, “Bu sonuncusu: 'Rock'n'roll Star'”. Encores'den önce akşamın son şarkısı. Noel Gallagher, grubu Andy Bell ve Gitarlarda Paul “Bonhead” Arthurs, basta Gem Archer ve davullarda Joey Waronker ile sunmak için “Master Plan” ı kullanıyor. Noel şarkı söyler “Öfkeye bakma” – ve sonra Liam şarkı söylüyor, daha önce olduğu gibi Noel değil ve “Wonderwall” bekliyor, böylece metinle oynuyor: “Sana söylemek istediğim birçok şey var/ ama ben Galce bilmiyorum.” Söyleyecek çok şeyi olurdu, ama Galce yok.

15 yıl boyunca, 1994'ten ilk albümü arasında, “Kesinlikle belki” ve ayrılmanız, Büyük Britanya'dan görülen dünyanın en büyük grubu olarak görülüyordu. 22 Ağustos 2009'da Liam ve Noel Gallagher arasındaki Ebedi Kardeş Savaşı'nda bir mola oldu. Şimdi 52 yaşında olan Liam, kafasına bir erik attı ve bir gitarla saldırdı. Noel grup mekiğine girdi ve uzaklaştı. Ertesi gün grubu “Wonderwall” gibi ilahilerin şarkı yazarı ve şarkıcısını çözdüğünü açıkladı.

Kardeşler sosyal medyada birbirleriyle savaşmaya devam ettiler. Liam asla geri dönüşü dışlamamış olsa da, Noel sadece “para dolu kova” dediği gibi, yeniden birleşme beklentisi olduğunda daha yumuşak hale geldi. Hatta küçük kardeşinin sesini bile övdü: “Benimki Salı günü yarım Guinness gibi. Liams, Cuma gecesinde on tekila gibi.”

Bölüp çıktıktan 15 yıl sonra Oasis Ağustos 2024'te yayınladı: “Toplar sessiz. Yıldızlar ucuz. Her şey bekliyor.” Kısa bir süre sonra turları için biletlere acele başladı. Mutlu mesajlardan bir yıl sonra tekrar başlar. İki Gallaghers'ın her biri 50 milyon £ kazanmalıdır. Hatta bazıları diyor ki: yüz milyonlarca.

İki saat 23 şarkıdan sonra, “Champagne Supernova” dan sonra, saat 10.30'dan önce resmi sokağa çıkma yasağı. Liam Gallagher grup hala oynarken ortaya çıkıyor, ancak Noel Gallagher hala arkada kardeşçe dokunuyor – ve stadyum yarışları. Sonra da ortaya çıkıyorum: sahneye çıkmadan önce, saat 20: 15'te kardeşler ellerini tuttu. Liam Noel'e bile koydu. Şimdi her şey yoluna girecek mi?

Bu şekilde devam ediyor: 5 Temmuz'da Cardiff'te, 11-20 Temmuz tarihleri arasında Manchester'da 11-20th beş ev maçı, 25 Temmuz – Ağustos arasında, Londra'da beş konuk performansı, ardından Edinburgh'da üç ve Dublin'de ikisi. Sonra Kanada'ya ve ABD'ye, Asya, Avustralya ve Latin Amerika'ya uçuyorlar. 23 Kasım'da Oasis nihayet Brezilya, São Paulo'daki bu dünyaya veda edebilirdi.

MP/AP/RTR