Roberto Rossellini: “Ben ateistim. Sadece ne olduğunu bildiriyorum “

Peace Hug

New member
Roberto Rossellini, İtalyan sinemasının en ünlü yönetmenlerinden biridir. Köşe yazarımız “Mesih” i çekerken 1970'lerin başında ona çarptığında, usta direktör para hakkında şikayet etti. Ve sonra kadınlarla ilgili bir şey vardı.

1944 yaz. Ben bir Amerikalı askerim ve Roma'yı açık bir şehir ilan edilen kavgadan yeni aldık. Aynı zamanda, genç neo -kadıncı Roberto Rossellini, takdir edilen Mussolini için üç faşist film yaptıktan sonra uzun metrajlı filmi “Roma, Open City” e başlar. Gerçekle olan ilişkisi her zaman heyecanlıydı. Film gibi. Ya da hayatının birçok kadını.

Ingrid Bergman ile, diğer şeylerin yanı sıra, Ingrid'in gerçekten yaşayamayacağı biraz melodramatik bir film olan “Stromboli” yi yaptı. En azından çekilen yanardağın beklenmedik bir şekilde patladığında atlamaya yardımcı oldu. Oyuncu Anna Magnani, daha iyi olmayan kendi filmi “Vulcano” terk etti.

Rossellini'yi tanıdığımda, genç bir Hintli kadınla evli. Ancak 1975'te ilk kez kamuya açıklanacak olan devam eden “Mesih” in yapımcısı Silvia d'Amico'ya aşık. Bizim için daha ihmal edilebilir olamazdı. “Maestro, her şeyin bizimle çok az olduğu zamanı çalıyor.” Üç ücretli film saati üzerinde anlaşıyoruz. Tunus'ta engebeli bir manzara yer.

İsa Mesih'in CV'si hakkında bir tür belge vurulur. Şu anda yaşlanan film yapımcısının yaşına yakın olan büyük adamların sinematik biyografileri serisinde bir üye. Sokrates, Pascal, Descartes dahil. Amatör aktörlerle her şey.

Rossellini gergin görünüyor

İsa burada bir Roma öğrencisi tarafından verilir. Maestro, kamerayı anlaşılmaz bir elektronikte on adım mesafeden kontrol eder. Ingrid ile birçok fotoğraftan daha kalın ve daha yaşlı olan Rossellini, sanki bunun son filmi olabileceğini biliyormuş gibi gergin görünüyor. Koş. Aniden, Goose March'taki bir film insanı heyeti, güzel Silvia'nın önderliğindeki bana doğru artar. Naber?

Görünüşe göre Ferisilerin lideri muhtemelen çok kötü ödeme nedeniyle kaçtı. Ve “İncil tipim” ile rolü üstlenmek istemeyeceğim. Hala kendim için biraz ekstra çekim sürem var. Sonra siyah giyindim. Ve Sabbath yasağına rağmen burada kulak toplayan öğrencileri koparmak zorunda. İtalyanlarımın perişan olduğunu belirtiyorum. Önemli değil, her şey yine de senkronize. Amerikan'da havlıyorum ve “lanet piçler” hala en dost canlısı selamlamam. Çok hevesli Rossellini hemen röportaj yapmak istiyor.

Soru: İsa'nın kendisine inanıyor mu? “Ben ateistim. Sadece ne olduğunu bildiriyorum. Ve çağdaşlar bunu görmüş olması gerektiği gibi. Bunu tüm kadınlarınızla öğrendiniz mi? Gerçekten çalışmanız gereken tek iş. Kim hayatını tamamen yaşamak ister … eğlenmeyi seven bir adam … “Benim tarafımdan önerilen son başlık onu coşkuyla yerine getirir:” Herkes gibi bir adam “.

1921'de Yahudi bir ailede Viyana'da doğan Georg Stefan Troller, Paris'te yaşıyor. En önemli eserleri arasında “Paris Journal” ve “Kişisel Açıklama” nın bir parçası olarak yaklaşık 1.500 röportaj bulunmaktadır. Dünya sütununda, 20. yüzyılın kişilikleriyle karşılaşmalardan bahsediyor.